Trendi i ri i ‘gjumit të pastër’ nuk ka të bëjë fare me pastërtinë e shtratit tuaj. Ai përqendrohet në zakonet tuaja të jetës dhe ndryshimin e tyre pozitiv drejt formulës së fundit të gjumit, lodhjes dhe përmirësimit të përgjithshëm të gjendjes mendore.

‘Gjumë i pastër “do të thotë se ju duhet 7 – 8 orë gjumë të pandërprerë çdo natë, të hani mëngjes të paktën 30 minuta pasi të zgjoheni, duke zvogëluar sasinë e kafeinës dhe duke pirë ujë alkaline.

Pra, gjatë natës nuk duhet ngrënë ëmbëlsira, të shikoni video në telefon, të shikoni programin e natës dhe të ngjashme.

‘Gjumi i pastër’ u popullarizua nga Gwyneth Paltrow në fillim të vitit 2017, e cila thotë se gjumi luan një rol të fuqishëm në përcaktimin e oreksit dhe nivelin e energjive tona, dhe për këtë arsye duhet të jetë prioriteti ynë.

Gjumi i keq mund të çojë në lodhje, humor të keq, çrregullime të metabolizmit, kujtesë të dobësuar dhe imunitet të dobët, dhe gjithashtu ndikon në shfaqjen e lëkurës.

Nëse doni të provoni këtë prirje të re dhe të vendosni cilësinë e gjumit në linjën tuaj të natës, ndiqni këto udhëzime dhe flini si fëmijë.

Përqendrohuni në përfitimet shëndetësore të gjumit

Disa nga shumë gjëra pozitive, të cilat i ka gjumi i mirë është ulja e ndjeshmërisë së organizmit ndaj sëmundjeve, më shumë energji gjatë ditës, përmirësimi i humorit, kontroll më i madh mbi peshë trupore dhe seks më të mirë.

Mendoni se sa shumë do të zbukuroheni

Nëse keni probleme me akne, fytyra do të ndryshojë në masë të madhe për të mirë, duke filluar nga humbja e puçrrave në fytyre dhe reduktimi i skuqjeve të ndryshme.

Vendosni alarmin për të rënë në gjumë

Ne të gjithë e dimë se Instagrami dhe Facebooku na marrin kohë të tëra. Koha juaj për gjumë është e rrezikuar dhe ju mund të siguroni në atë mënyrë se kur do të zgjoheni në mëngjes, andaj për të bërë 7 – 8 orë thjesht ngritur një alarm me të cilën ju do të shkoni për të fjetur dhe të largoni gjithë teknologjinë nga duart tuaja, nga telefoni juaj e deri te telekomanda.

Filloni të mbani një ditar gjumi

Ndryshe nga ditari i ëndrrave, në këtë ditar përpiquni të shkruani të gjitha përfitimet e gjumit pastër që keni vënë re.