Një shqiptar 32-vjeçar, vetëm pas gati një viti e gjysmë nga vrasja e gruas së tij ka pranuar krimin.

 Ai është Arben Rexha, dhe është në procedim ligjorë, pasi mësohet se ka vrarë me thikë gruan e tij 25-vjeçare Elidona Demiraj në Jessop në Graham Street, Islington, në veri të Londrës, më 31 janar 2016, shkruan daylimail.

Fqinjët dëgjuan ‘britmat me zë të lartë “dhe një “goditje e fortë “, para se Demiraj u gjet me plagë të rënda mesnatën vonë. Mjekët u përpoqën ta shpëtonin, por ajo u shpall e vdekur në vendngjarje.

Demiraj, kishte ardhur vetëm në Britani të Madhe nga Shqipëria tre muaj para vdekjes së saj.
Babai i saj, Halil, nderoi vajzën e tij në Islington Tribune pas vdekjes së saj dhe tha se familja ishte e ‘privuar nga dashuria, lumturia dhe buzëqeshja e saj e ëmbël, dhe se u largua në një moshë të re… në kulmin e rinisë”.

Pasi ajo vdiq, fqinjët mbajti një rojë jashtë banesës e saj dhe anëtarët e komunitetit shqiptar të Londrës paguan 3,000 euro që trupi i saj të dërgohej në Shqipëri, shkruan gazeta Funksional.

Rexha, një shtetas shqiptar i cili besonte se kishte jetuar në Britani të Madhe prej 16 vitesh, u shfaq për të pranuar vrasjen dhe për të merre një dënim më të vogël.
Ai duhej të dënohej, por gjyqtari e shtyu dëgjimin për gjashtë javë të tjera për të lejuar përgatitjen e një raporti të mëtejshëm psikologjik.

Gjykatësi Cooke QC i tha Rexhas: “Unë mund të dënoj vetëm në bazë të çështjeve që janë rënë dakord ose provuar. Por ne do iu dëgjojmë me 20 tetor, pra duhen dhe 6 javë kohë.”

Duke ju drejtuar Rexha, gjyqtari tha: ‘Po të kisha pushtetin për të prishur të kaluarën, do ta ushtroja atë çdo ditë të jetës sime. Askush nuk sugjeron që ju të mos keni problemet tuaja, ne e kuptojmë të gjithë këtë. Por ne duhet të zbatojmë ligjin”.

Rexha, nga Gjykata e Jessop, Islington, e falënderoi gjykatësin pasi u la në arrest deri në seancën e ardhshme më 15 dhjetor.