Gjykata Supreme në Itali ka konfirmuar dënimin me dymbëdhjetë vjet burg për Emiliano Shota, shqiptarin 27 vjeçar, i cili ishte pjesë e bandës që më 16 dhjetor të vitit 2012, në sajë të shpërblimit kishte grabitur vilën e një biznesmeni të njohur ne Lerici, Andrea Calevo, pronar i kompanisë së ndërtimit Calevo Nestor & Son Ltd, themeluar 120 vjet më parë nga stërgjyshi i tij, shkruan gelocal.it.

Ai ishte pjesë e një grupi kriminal i formuar nga dy shqiptarë të tjerë, të cilët janë tashmë në paraburgim – Fabjon Vila dhe Simon Halilaj – dhe sipërmarrësi italian Pierluigi Destri, tani 75 vjeç, i cili konsiderohet si koka e bandës, për të cilin Gjykata e Kasacionit, korrikun e kaluar, konfirmoi dënimin prej 30 vjetësh. Shota, i ndihmuar nga avokatët Fabio Menichetti dhe Oreste DOMINIONI, sipas Gjykatës Supreme ishte në dijeni për grabitjen e vilës.

Biznesmeni Andrea Calevo u rrëmbye natën e 16 dhjetor 2012 nga tre persona të armatosur, pasi kanë kërcënuar me armë e kishte detyruar atë të dalë jashtë shtëpisë. Pastaj ata kishin lidhur nënën e e tij në një karrige. Ata e detyruan që të tregonte vendin e parave ku morën 3.000 euro para të gatshme, çeqe, dokumente dhe bizhuteri. Pastaj arratisja, e kishin marrë biznesmenin në makinë dhe e kishin lënë të lidhur në bodrumin e shtëpisë së Villa Pierluig. Lirimin i tij ka ndodhur ne saj te qindra telefonatave te zbardhura nga ana e policise.