Për shkak te zhvillimeve në dy dekadat e fundit në Kosovë, fshatra të tëra të banuara me shqiptarë përgjatë brezit kufitar me Serbinë janë depopulluar.

Në fshatrat shqiptare Hogosh dhe Poliçkë të Kamenicës përgjatë brezit kufitar Kosovë-Serbi, jeta në paqe filloi të zbehej që në fillim të viteve 90’të.

Në fshatin Poliçkë ikja masive e popullatës filloi tri-katër vjet pas luftës, për shkak të mungesës se infrastrukturës, investimeve dhe pasigurisë.

Zeqir Bunjaku shpjegon gjendjen në të cilën gjendet ky fshat tani.

E bukurit e fshatit Hogosh shumë shpejt mund të mbesin shkret, kështu të paktën e cilësojnë banoret.