Rodrigo Duterte urdhëroi që të kryhen të gjitha procedurat për të filluar luftën dhe kampanjën kundër drogës edhe nëse djali i tij gjendet fajtor për aktivitete të tilla kriminale.

I biri i tij, Paolo, është akuzuar si pjesëtar i një organizate kineze që merret me trafikimin e drogës.

“Urdhëri im është që secili që kapet më drogë të vritet, unë do ta mbrojë policin që e bënë këtë” i kishte thënë presidenti Duterte birit të tij.