Vendndodhja malore bërthamore e Koresë së Veriut mund të jetë në rrezik të madh shpërthimi për shkak të goditjeve të përsëritura sizmike nga  testet e raketa dfhe pajisjeve të tjera ushtarake.

Alarmi është ngritur nga një shkencëtar kinez.

Zona bërthamore e njohur si Punggye-Ri besohet të jetë vendndodhja e pesë testeve të fundit të regjimit të regjimit dhe një kërkues thotë se çdo shpërthim i mëtejshëm mund të shkaktojë shembjen e të gjithë malit.

Sipas Wang Naiyan, shkencëtar nga “Shoqëria Bërthamore”, kjo mund të shkaktojë një rrezatim që do të rridhte në të gjithë rajonin, përfshirë Kinën.

Madhësia në rritje e bombave bëri që rreziku i shpyllëzimit të lartë të malit të ishte më i madh

Pas testit të fundit bërthamor të dielën, ambasadorja  amerikane në  Kombet e Bashkuara, Nikki Haley, tha se udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong-un ishte “përgjëruar për luftë”