Lajm.tv ka zhvilluar një intervistë me veprimtarin Gafurr Adili, me rastin e kthimit të tij nga mërgimi në vendlindje, pas 33 viteve. Ai refuzon të flasë për politikë deri sa të perfundojnë zgjedhjet lokale, por flet për 33 vitet e kaluara larg vendlindjes.

Si moment më të rëndë e veçon momentin kur i ka vdekur nëna por nuk ka mundur të prezantojë në varrimin e saj. “Më vdiq nëna, një grusht dhe nuk mund të ja hedh mbi varr”, thotë Adili për Lajm.tv. Ai pranon se gjatë këtyre 30 viteve ka ardhur herë pas here në Kërçovë, por në mënyrë ilegale. “Vija natën, ikja natën. Asgjë nuk shihja”, thotë Adili.

Intervistën e plotë muntd ta përcillni te video: