Qeveria shqiptare e ka shpallur prioritet luftën ndaj kanabisit, ndërkohë që Bashkimi Europian është shprehur qartë se kjo luftë do jetë edhe kusht për nisjen e negociatave.

Në këto kushte, dy prej mediave më të rëndësishme gjermane, gazeta FAZ dhe televizioni publik ARD kanë përgatitur një reportazh nga Shqipëria.

Pikëpyetja kryesore që ngrenë gazetarët është kjo: Sa seriozisht e ka luftën ndaj kanabisit qeveria e Edi Ramës?

Gazetari investigativ Artan Hoxha thotë se është i bindur që qeveria e ka lejuar vetë mbjelljen e kanabisit në vitin zgjedhor.