Është zbuluar lista përfundimtare e ministrive, që do t’i takojnë partive të ndryshme të koalicionit PAN-AKR.

PDK, si partia më e madhe, do t’i ketë 6 ministri, dhe një zëvendëskryeministër.

AAK do të ketë më së paku ministri. Vetëm dy, të FSK’së dhe të Infrastrukturës.

Nisma për Kosovën do t’i ketë 3 ministri dhe një zëvendëskryeministër, kurse AKR do ta ketë zëvendëskryeministrin e parë dhe 4 ministri, përcjell Gazeta Blic.

Lista Serbe do t’i ketë 3 ministri dhe njëzvendëskryeministër, ndërsa komunitetet joserbe do t’i kenë dy ministri.

Lista Rugova do t’i ketë dy poste, një zëvendëskryeministër dhe një ministri, që do ta udhëheqë Dardan Gashi.

Lista e plotë:

PDK

Zëvendëskryeministër
Ministria e Financave
Ministria e Shendetesise
Ministria e Kultures, Rinise dhe Sporteve
Ministria e Integrimeve
Ministria e Drejtesise
Ministria e Inovacionit dhe Ndermarresise

AAK
Ministria e FSK-së
Ministria e Infrastruktures

NISMA
Zevendeskryeminister
Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale
Ministria e Arsimit
Ministria e Tregtise dhe e Industrise

AKR
Zevendeskryeminister i pare
Ministria e Puneve te Jashtme
Ministria e Brendshme
Ministria e ZHvillimit Ekonomik
Ministria e Mjedisit

Dardan Gashi
Zevendeskryeminister
Ministria e Diaspores dhe e Investimeve Strategjike

Lista Serbe
Zevendeskryeminister
Ministria per Kthim
MAPL
Ministria e Bujqesise

Komunitetet jo serbe
Ministria e Administrates Publike
Minister pa portofol