Gazeta “Blic” e ka publikuar faksimilin e listës përfundimtare të ministrive që do t’i takojnë partive të koalicionit PANA (PDK-AAK-NISMA, AKR).

Sipas kësaj liste, Qeveria e Ramush Haradinajt do të jetë më e madhe se sa ajo e kryeministrit në detyrë, Isa Mustafa.

Përveç Kryeministrit, në kabinetin qeveritar do të ulën 5 zëvendës-kryeministra dhe 21 ministra.

PDK-ja, si partia më e madhe e koalicionit, do t’i ketë 6 ministri dhe një zëvendëskryeministër.

AAK-ja, pos kryeministrit, do t’i ketë vetëm 2 ministri.

Nisma për Kosovën do t’i ketë 3 ministri dhe një zëvendëskryeministër.

AKR-ja do t’i ketë 4 ministri dhe zëvendëskryeministrin e parë.

Lista Serbe do t’i ketë 3 ministri dhe një zëvendëskryeministër.

Komunitetet joserbe do t’i kenë 2 ministri.

Lista Rugova do t’i ketë një zëvendëskryeministër dhe një ministri.

 

Lista e plotë:

 

PDK:

Zëvendëskryeministër

Ministria e Financave

Ministria e Shendetesise

Ministria e Kultures, Rinise dhe Sporteve

Ministria e Integrimeve

Ministria e Drejtesise

Ministria e Inovacionit dhe Ndermarresise

AAK:

Ministria e FSK-së
Ministria e Infrastruktures

NISMA:

Zevendeskryeminister

Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale

Ministria e Arsimit

Ministria e Tregtise dhe e Industrise

AKR:

Zevendeskryeminister i pare

Ministria e Puneve te Jashtme

Ministria e Brendshme

Ministria e ZHvillimit Ekonomik

Ministria e Mjedisit

Lista Rugova:

Zevendeskryeminister

Ministria e Diaspores dhe e Investimeve Strategjike

Lista Serbe:

Zevendeskryeminister

Ministria per Kthim e Komunitete

MAPL

Ministria e Bujqesise

Komunitetet joserbe:

Ministria e Administrates Publike

Minister pa portofol.