Prokuroria Publike Themelore Shkup sonte kumtoi se është dorëzuar propozimi për përcaktimin e masës së arrestit për djalin i cili për vdekje e plagosi babain e tij në një debat familjar që ndodhi dje në lagjen Cërniçe të Shkupit.
“Prokurori kompetent vlerësoi se janë plotësuar të gjitha bazat ligjore për propozimin edhe atë ekzistimin e kushteve për arrati të të dyshuarit, për ndikim ndaj dëshmitarëve, ndërsa është përcaktuar edhe rreziku për përsëritjen e veprës veçanërisht që i dyshuari ka dërguar kanosje verbale ndaj një personi tjetër”, thuhet në kumtesën e PPTH.
Vrasja ka ndodhur mbrëmë në orën 22 në lagjen Cërniçe kur djali 41-vjeçar pa kurrfarë arsye e ka sulmuar me thikë dhe e ka plagosur për vdekje babain e tij ndërsa ka kërcënuar edhe të ëmën. Pas sulmit ai është arratisur. Për shkak se është vetë lënduar i dyshuari më vonë është paraqitur në një institucion mjekësor për ndihmë, prej ku është privuar nga liria.