Rreziku kryesor vjen nga yndyra që rrjedh gjatë pjekjes së mishit apo peshkut e cila sapo preket nga flakët, merr zjarr dhe karbonizon ushqimet. Shume studime tregojnë se ky reaksion provokon formimin e substancave kancerogjene.

Duhet thënë në fakt se jo vetëm kjo pjekje, por edhe pjekja në mënyra të tjera në një temperaturë shumë të lartë mund të shkaktojë dëme. Për këtë arsye duhen hequr pjesët e djegura.

Rekomandohet te mos piqet mish ne zgare me shume sesa dy here ne jave. Për te shmangur rreziqet piqini produktet tuaja dalëngadalë dhe ne zjarr te ulet. Vendosini ato 10cm larg prushit.