Dietologët sygjerojnë se mollat dhe dardhat ndihmojnë në humbjen e peshës, pasi përmisojnë sistemin e tretjes.

Sipas një studimi të kryer në Shtetet e Bashkuara, molla dhe dardha janë pozicionuar si frutat kryesore që parandalojnë kancerin, transmeton portali arbresh.info

Për më tepër, mollët janë shëndetshme për dhëmbët, diabetin, sëmundjen e Parkinsonit, kolesterolin dhe sistemin imunitar.

Në anën tjetër, dardhat përbëjnë sasi të madhe të kaliumit, Vitaminës C, E, B2 dhe bakrit.

Të dyja këto fruta janë të pasura me pectin, fibër e tretshme në ujë, e cila ndihmon në tretjen e yndyrave qelizore.

Studimi sygjeron që për të hequr kilogramët e padëshiruar, mollat dhe dardhat duhet të konsumohen pas darkë, disa orë para gjumit.