Partia Demokratike Shqiptare dega  në Tearcë mbajti kuvendin e saj ku mori vendim në këto zgjedhje në këtë komune të garojë me Ruhan Iljazi, kurse znj.Fatmire Isaku do t’a udhëheq listën e këshilltarëve të PDSH-së për zgjedhjet lokale të 15 Tetorit.

Punimet e kuvendit i ndoqi Kryetari i partisë z.Menduh Thaçi, struktura partiake e degës si dhe mysafir të tjerë.