Nderi është një çështje që gjithmonë ka ngitur diskutime të mëdha në shoqërinë shqiptare.

Një nga çështjet që përfshihet brenda konceptit të fjalës nder është edhe virgjëria e femrave. Në Norvegji foshnjeve femra të porsalindura u kryhet një operacion me anë të cilit largohet himeni ose ndryshe “cipa e virgjërisë”. Kjo ndërhyrje bëhet që femra mos të ndjej dhimbje gjatë aktit të parë.

Por le të kthemi në vendin tonë. Tradita dhe zakoni shqiptar e do që në pajën e vajzës babai të vendosi një plumb, i cili do të shërbej për t’i marrë jetën vajzës nëse ajo nuk është e virgjër.

Nëse mendoni se ky është një fenomen i largët apo që ndodhte para shumë kohësh një video dokumentar ju tregon të kundtërtën.