Nominimi i Ramush Haradinajt për mandatar në krijimin e Qeverisë së re, u bë lajm edhe në mediat ndërkombëtare.

Media franceze, RFI ka shkruar për nominimin e Ramush Haradinajt për pozitën e Kryeministrit të Kosovës. Pa hyrë në detaje, media franceze tregoi edhe për zyrtarizmin e mandatarit nga ana e Presidentit Hashim Thaçi, shkruan Gazeta Express.

Raportim të njëjtë ka bërë edhe media Reuters, e cila tha se Ramush Haradinaj, ish-gueril, ishte pjesë e luftës ndaj serbëve në luftën e zhvilluar në Kosovë gjatë viteve 1998 dhe 99.

Edhe media amerikane “USNews” ka shkruar për nominimin e Ramush Haradinajt për Kryeministër.