Një nga temat që ka komentuar kryeministri Rama gjatë fjalës së tij në Kuvend ka qenë Greqia.

Sa i përket marrëdhënieve me fqinjin jugor Rama tha:  “Duam miqësi reciproke, respekt të ndërsjelltë dhe bashkëpuinim strategjik. Çdo grek që jeton në Shqipëri është anëtar me liri e të drjejtat të barabarta të familjes tonë. Dhe minoriteti grek është një urë lidhëse mes dy vendeve tanë”.

Po kru i qeverisë theksoi më tj se pavarësisht kushteve në të cilat ndodhet Shqipëria, nuk do të mbyllë asnjëherë as sytë as gojën në mbrojtje të të vërtetave e të drejtave të veta

“Por Shqipëria pavarësisht halleve e nevojave të saj, nuk do të mbyllë asnjëherë as sytë as gojën në mbrojtje të të vërtetave e të drejtave të veta. Shprehem besimplotë se koha që kemi përpara do të ndihmojë të zgjidhim e çështjeve të lëna pezull me dialog me këmbë në tokë dhe jo me deklarata fluturake”, u shprh Rama.