Për herë të parë ndonjëherë, luftanija ruse Azov ka kaluar nën harkun hekurudhor të urës masive Kerç Strait, aktualisht në ndërtim e sipër, e cila pritet të lidh Gadishullin e Krimesë me Rusinë kontinentale.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, pjesa e parë e urës, e cila lidh rajonin e Detit të Zi të Krasnodarit dhe Gadishullin e Krimesë, u ndërtua në fund të muajit të kaluar.

Siç thuhet më tej, gjatësia e hapësirës është 227 metra dhe pesha është 6,000 ton. Ajo është në një lartësi prej 35 metrash.

Pasi të përfundojë, Ura e Krimesë prej 19 kilometrash (12 milje) do të jetë një nga më të mëdhatë, të ndërtuara ndonjëherë në Rusi.

Ura bëhet e ditur se të lidhë Krimenë me rajonin Krasnodar, duke siguruar një lidhje të shpejtë, të besueshme dhe me kosto efektive për udhëtarët, si dhe mallra dhe shërbime.

Ura do të ketë një autostradë me katër korsi dhe një hekurudhë me dy korsi, të aftë për të siguruar akses për deri në 40,000 njerëz dhe dhjetëra trena në ditë në gadishull mbi Kerch Strait.

Ura e Krimesë është planifikuar të hapet nga fundi i vitit 2018 dhe të bëhet plotësisht funksionale deri në vitin 2019.