Është thënë disa herë se pecetat e lagura irritojnë lëkurën e fëmijëve e sidomos bebeve.

Kjo më është e vërtetë dhe duhet të jemi mjaftë kujdes.

Pecetat e lagura kanë përbërës që iritojnë lëkurën e bebeve dhe është mirë të përdoren në minimumin e mundshëm, transmeton Indeksonline.

Në vend të tyre, është mirë të pastroni fëmijët me ujë dhe sapunë për fëmijë sa herë që paraqitet nevoja.

Lëkura e fëmijëve e sidomos bebeve është shumë e ndjeshme dhe duhet pasur shumë kujdes me përbërësit që duhet ti përdorni.