Kryetari i sapo zgjedhur i Akademisë së Shkencave, Gudar Beqiraj doli kundër kryeministrit Edi Rama për sa i përket bllokimit të fondeve të shtetit për këtë institucion.

“Për mua është nder dhe përgjegjësi që më ngarkuan detyrën e drejtimit të Akademisë së Shkencave. Duke pasur parasysh eksperiencën që kam, jam dakord të jemi bashkëpunues me qeverinë për të realizuar reformën në ASH dhe jam i sigurt që kjo do ta çojë përpara akademinë.

Akademia e Shkencave nuk duhet të jetë pa institute, duhet të ketë institute si dikur dhe në këtë mënyrë ASH do të ketë më shumë produktivitet.

Duke qenë matematicien mendoj se ASH duhet të jetë më produktive për të realizuar detyrat që ka qeveria për ekonominë shqiptare, duke filluar nga ujërat, energjinë, bujqësinë, etj.

Nuk besoj të ndodhë bllokimi i fondeve, pasi ne jemi gati ta reformojmë ASH”, tha ai.

I pyetur në lidhje me mospjesëmarrjen e Artan Fugës në votime, Beqiraj u shpreh se ai duhet të ishte këtu për të votuar, pasi kjo ishte detyra e akademikëve për sot.