Pakënaqësitë mbrojtëse të Liverpool u ekspozuan përsëri, pasi pësoi një humbje 2:0 për të dalë nga “EFL Cup”, në raundin e tretë, të martën. Agjërimi pa fitore shkoi në katër ndeshje, një periudhë gjatë së cilës të besuarit e Klopp kanë pësuar 10 gola. Gjermani mban besimin në ekipin e tij, pavarësisht nga rënia e tij në formë. “Kjo nuk ndihet shumë e ftohtë, por e vërteta është që jemi ende një ekip i mirë futbolli, – tha Jurgen Klopp në një konferencë shtypi. – E shoh, por për fat të keq nuk e ndjen atë në moment, sepse është një garë intensive.

Ne duam të shkojmë në raundin e ardhshëm, askush nuk ishte i interesuar se kush luan gjysmën e parë, të gjithë janë të interesuar se kush do të kalojë dhe ne nuk jemi ekipi që është në raundin e ardhshëm, për disa arsye të mira”. Liverpool e ka mbajtur vetëm dy herë portën të pastër në këtë sezon: “Është e zakonshme që së bashku të mbrohemi, por ka edhe mbrojtje individuale. Është situata një kundër një, apo dy kundër një. Ne kemi krijuar shtatë, ose tetë shanse dhe ende mund të luajmë në futboll. Kjo është e ftohtë, e mirë, por për aq kohë sa pranoni gola si këto, kjo e bën jetën me të vërtetë të vështirë”.