Martesa nuk të bën më pak të predispozuar nga ndarja. Në kohët e sotme jetojmë në epokën ku në vit ka më shumë divorce se sa martesa. Sigurisht që askush nuk martohet për t’u ndarë, por  edhe ndarja është pjesë e jetës. Ekspertët kanë zbuluar 7 shenja që tregojnë se si duken martesat e predispozuara për të dështuar.

1 – Njëri prej partnerëve është shumë gjykues ndaj tjetrit

2 – Kur vetëm njëri prej partnerëve nuk e imagjinon dot jetën pa tjetrin, varësia është e rrezikshme

3 – Ende nuk e njihni mirë njëri-tjetrin, dhe surprizat (sidomos ato jo të këndshmet) janë të pranishme herë pas here

4 – Nuk ka përkushtim në marrëdhënie aq sa në gjërat e tjera

5 – Nuk keni shprehje emocionesh të barabartë, dhe ende nuk ndiheni të lirshëm për të qënë vetja

6 – Kur çifti numëron borxhet që i ka njëri-tjetrit

7 – Ka një tërheqje në shprehjen e ndjenjave dhe të intimitetit, nuk jeni të dhënë 100%