Tashmë është nënshkruar marrëveshja mes partisë Aleanca Kosova e Re dhe koalicionit PAN.

Portali arbresh.info ka siguruar ekskluzivisht marrëveshjen, ku Aleanca Kosova e Re (AKR) bëhet e ditur do të përfaqësohet në qeverisje duke udhëhequr me këto pozita:

Zëvendëskryeministër i parë

Ministria e Punëve të Jashtme

Ministria e punëve të Brendshme

Ministria e Planifikimit Hapësinor

Ministria e Bujqësisë

Ministria e zhvillimit ekonomik.

Po ashtu AKR do të ketë shtatë zëvendësministra në këto ministri:

Zv. Ministër i jashtëm

Zv. Ministër i brendshëm

Zv. Ministër i ambientit dhe planifikimit

Zv. Ministër i mirëqenies sociale

Zv. Ministër i shëndetësisë

Zv. Ministër i kulturës

Zv. Ministër i Arsimit.