Një komandant i lartë i forcave vullnetare popullore të Irakut “Hashd Sha’bi” deklaroi se grupi terrorist ISIS ka zbrazur të gjitha burgjet e tij dhe ka filluar të tërhiqet nga qyteti Huvejxha në jugperëndim të Kirkukut.

Agjencia e lajmeve IRNA njoftoi se Xhabar Al-Amuri, komandanti i lartë i forcave vullnetare Hashd Sha’bi të Irakut, të mërkurën në mbrëmje deklaroi: “Terroristët e ISIS janë larguar nga qendrat e tyre në Huvejxha dhe mbi 100 të burgosur që i mbanin në burgjet e këtij qyteti, i kanë transferuar nga ky rajon në drejtim të panjohur”.

 ISIS me qindra persona ka burgosur dhe torturuar në Huvejxha vetëm për arsye se ata nuk kanë pranuar idetë dhe bindjet e këtij grupi terrorist. Një burim lokal në provincën Kirkuk të Irakut ka thënë se ISIS ka arrestuar dhe burgosur mbi 50 familje të pjesëtarëve të këtij grupi të cilat tentuan të arratisen nga qyteti Huvejxha