Simon Cross, 32 vjeç, i cili u zhvendos nga Britania e Madhe në Ishujt e Virgjër Britanikë në vitin 2014, i tha BBC-së se uragani i fuqishëm “Irma” la një shteg të shkatërrimit.

Duke folur nga qyteti i afërt i qytetit në ishullin e Tortolës, ai tha se ishujt janë në “në një gjendje të tmerrshme” dhe thanë se kishte ndodhur edhe  plaçkitja.

“Është zhdukur një ishull tropikal i gjelbërt, ka anije të përmbysura, të gjitha të shtrembëruara”, ka deklaruar ai.