Ekziston një bazë  tepër sekrete e Forcave Ajrore të SHBA, e cila përmban një kompleks të gjërë tunelesh nëntokësore të mbushur me alienë të gjallë dhe të vdekur. Kështu pretendon një ish-punonjës i bazës për “The Sun Online”,

Raymond Szymanksi beson se UFO-t dhe alientët nga incidenti famëkeq i 1947 në Rosëell u sollën në bazën e Forcave Ajrore “Wright-Patterson Air Force Base (WPAFB)” në Dayton, Ohio për inspektim dhe për t’u mbajtur në tunele sekrete.

Kërkuesi i jashtëtokësorëve që punoi si inxhinjer dhe shkencëtar drejtues në bazën WPAFB për 39 vjet detajon shtrirjen e plotë të aktivitetit “alien: në bazë në librin e quajtur “50 shades of Greys”.

Duke folur eksluzivisht për The Sun Online, ai tregon se kishte një sitem tunelesh dhe hyrjesh nëntokësore në këtë bazë që strehonte krijesat e gjalla dhe të vdekura jashtëtokësore.

“Unë isha caktuar për të punuar në Avionics Laboratory’s Management Operations Office me drejtuesin tim Al, një inxhinjer industrie i graduar.

Gjatë javës së parë të punës, Al më tha disa këshilla që nuk i prisja dhe të habitshme. Ai më më tha që në 1947 kishte ndonjë një përpasje në Roswell dhe ata i sollën pajisjet dhe alienët këtu për inspektim, për t’i mbajtur në tunelet sekrete nën bazë. Kur unë e pyeta sesi e dinte ai këtë sekret, më tha se cilido që punon në këtë bazë, e di këtë.”

Pas bisedës së çuditshme, Szymanski filloi të bënte hulumtime në UFO” sekret ” jashtë aktivitetit tokësor në WPAFB. Ai zbuloi se Divizioni i Teknologjisë së Huaj (FTD) zhvillonte projektin “Project Blue Book” projekti

zyrtar për hetimin e UFO-ve nga Forcat Ajrore në vitet 1952-1969.”