Ilir Saiti është zgjedhur shef i shtabit komunal nga rradhët e BDI-së për qytetin e Kumanovës për zgjedhjet lokale që pritet të mbahen më 15 tetor.

Saiti i cili drejton ndërmarjen komunale të tregut në qytetin e Kumanovës është antarë i këshillit të përgjithshëm të BDI-së dhe ka qenë shef shtabi i zgjedhjeve në vitin 2013 dhe 2014 për Kumanovën. Ndërsa tani Saiti pritet të shënoj edhe një fitore të rradhës.