Pacientja e paemëruar nga Mumbai i Indisë, është dashur t’i nënshtrohet intervenimit kirurgjik, pasi nuk mund të hante dhe kishte vjellje të shpeshta.

Gjatë intervenimit kirurgjik, mjekët i kanë nxjerrë 20-vjeçares një lëmsh flokësh që ajo i kishte ngrënë për një kohë të gjatë.

Shkaku i shtëllungës prej një kilogrami, ajo nuk mund të ushqehej si duhej dhe kishte rënë në peshë.

Ekspertët kanë kërkuar që prindërit të kenë kujdes ndaj fëmijëve dhe adoleshentëve që fusin flokët në gojë, sepse mund të jenë duke i përpirë qimet pa qëllim.

Kjo shprehi e pështirë ka një bazë psikologjike të njohur si Sindroma Rapunzel.