Ndërkohë, kryesuesi i Komisionit parlamentare për çështje evropiane Artan Grubi ka rekomanduar deputetin e VMRO-DPMNE-së Antonio Milloshoski të mos mbajë fjalim politik, por ta thotë kërkesën procedurale.

Në këtë Milloshoski është përgjigjur se kërkesa koincidon me propozimin që të tërhiqet flamuri evropian nga ligji, të hapet debat dhe të mos fshihet marrëveshja politike mes dyja partive, raporton nga Parlamenti gazetarja e Post.mk.

Para, kësaj, madje Milloshoski kërkoi të mos fillohet me Komisionin i cili siç tha, “keqpërdor flamurin e BE-së, pasi nuk ka kurrfarë pike të përbashkët me legjislaturën e BE-së!”