Otfried Best, kandidat për kryetar të komunës gjermane të Volklingenit, nga partia e djathtë ekstreme NPD, ka premtuar se do t’i largojë numrat arabë nga i gjithë vendi, pra do t’i heq nga përdorimi.

Gjatë një debati të mbajtur para pak ditësh, se çka mendon ai për numrat arabë që përdoren shumë nëpër rrugë dhe në dyert e shtëpisë, ai ka thënë se kjo gjë do të shihet kur ai të jetë kryetar, shkruan Politico.

“Prisni derisa të jem kryetar…atëherë do të kemi numra normal”, ka thënë ai shkurt.

Sistemi numerik arab është i zakonshëm të përdoret në mbarë botën, ndërkaq në Evropë është futur diku rreth shekullit të 12-të.