Autoritetet gjermane janë duke i bërë përgatitjet përfundimtare në Frankfurt para se ekspertët ta çaktivizojnë sot një bombë të madhe të epokës së Luftës së Dytë Botërore, në një operacion që përfshinë edhe evakuimin e më shumë se 60.000 banorëve.

Pacientët në spitale dhe të moshuarit janë në mesin e të prekurve nga ajo që pritet të jetë evakuimi më i madh i Gjermanisë në kohët e fundit, transmeton Express.

Punëtorët ndërtimorë e kanë gjetur të martën bombën britanike që peshon 1.8 ton. Zyrtarët i kanë urdhëruar banorët të evakuohen nga shtëpinë e tyre që ndodhen afër zonës së bombës.

Operacione të ngjashme janë të zakonshme në Gjermani 72 pas luftës