Ndryshe nga seanca e parë, ambasadori amerikan Donald Lu, ka qenë i pranishëm në ssallën e Kuvendit ditën e sotme. Në fakt u përfol se munges e tij ishte në shenjë mos dakordëie me zgjehdjen e Ruçit si kryetar opozite, ndërkohë që ky aludim u artikulua fort edhe nga opozita.

Përpos zhvillimeve interesante në sallën e Kuvendit, kamerat e Neës 24 kanë fiksuar një moment ku duket se ambasadori amerikan heq kufjet kur është duke folur kryetari i sapozgjedhur i Kuvendit, Gramoz Ruçi.

Ambasadori Lu ka qenë në shoqërinë e ambasadores Vlahutin në këtë moment dhe duket se nuk ka preferuar ta dëgjojë fjalën e Ruçit.