Viruse të cilat në mënyrë sekrete na dëmtojnë për shërbime të rrejshme janë shkarkuar nga miliona njerëz, thuhet sipas një raporti.

“ExpensiveWall”, një program i dizajnuar për t’i mashtruar njerëzit dhe për t’ua marrë paratë pa e kuptuar fare, u gjet i fshehur në 50 aplikacione në Google Play.

Sipas hulumtuesve në Check Point të cilët e zbuluan atë, ExpensiveWall është shkarkuar mes një dhe 4.2 milionë herë, transmeton Gazeta Express.

“Virusi i regjistron përdoruesit në shërbime Premium pa njohurinë e tyre dhe dërgon mesazhe SMS, duke i ngarkuar llogaritë e tyre për shërbime të rrejshme”, thanë hulumtuesit.

Disa njerëz të cilët i shkarkuan aplikacione e infektuara me ExpensiveWall provuan t’i paralajmëronin përdoruesit e tjerë që mos ta shkarkonin atë duke lënë rishikime në Google Play.

Disa prej tyre thonë:

“Scam!!!”

“Virus Detected”

Aplikacionet me këtë virus u raportuan në Google më 7 gusht dhe u fshinë në dyqani online Play.

Megjithatë, nëse e keni shkarkuar ndonjë aplikacion të infektuar me këtë virus duhet ta fshini atë menjëherë.

Check Point ka bërë një listë me këto aplikacione të infektuara, e cila është si më poshtë:

I Love Fliter
Tool Box Pro
X WALLPAPER
Horoscope
X Wallpaper Pro
Beautiful Camera
Color Camera
Love Photo
Tide Camera
Charming Camera
Horoscope
DIY Your Screen
Ringtone
ดวง 12 ราศี Lite
Safe locker
Wifi Booster
Cool Desktop
useful cube
Tool Box Pro
Useful Desktop
ดวง 12 ราศี Lite
Horoscope2.0
Yes Star
Shiny Camera
Simple Camera
Smiling Camera
Universal Camera
Amazing Toolbox
Easy capture
Memory Doctor
Tool Box Pro
Reborn Beauty
Joy Photo
Fancy Camera
Amazing Photo
Amazing Camera
Super Wallpaper
DD Player
Fascinating Camera
Universal Camera
Cream Camera
Looking Camera
DD Weather
Global Weather
Love Fitness
Pretty Pictures
Cool Wallpapers
Beauty Camera
Love locker
Real Star
Magic Camera
Wonder Camera
Funny Camera
Easy Camera
Smart Keyboard
Travel Camera
Photo Warp
Lovely Wallpaper
Lattice Camera
Quick Charger
Up Camera
Photo Power
HDwallpaper
Wonderful Games
BI File Manager
Wallpapers HD
Beautiful Video-Edit your Memory
Wonderful Cam
useful cube
Ringtone
Exciting Games
Replica Adventure
GG Player
Love Camera
Oneshot Beautify
Pretty Camera
CuteCamera
Cartoon Camera-stylish, clean
Art Camera
Amazing Video
Fine Photo
Infinity safe
Magical Horoscope
Toolbox
Cute Belle
CartoonWallpaper
Ringtone
Best Camera
Colorful Locker
Light Keyboard
Safe Privacy
Enjoy Wallpaper
File Manager
Fancy locker
Cute Puzzle
Smile Keyboard
Vitality Camera
Lock Now
Fancy Camera
Useful Camera
Vitality Camera
Sec Transfer
Lock Now
Magic Filter
Funny Video
Amazing Gamebox
Super locker
Music Player