Një ekip mjekësh indianë janë duke u përpjekur për të zgjidhur misterin e fshatit Kodinhi, në Kerala të Indisë, ku ka 440 binjakë të lindur nga dy mijë familje.

Ekspertët e udhëhequr nga dr.Krishnan Sribiju kanë udhëtuar për në fshatin e largët tropikal, por pa gjetur për momentin shpjegimin e bumit të binjakëve, të paktën gjashtë herë më shumë se mesatarja kombëtare.

 Vetëm në 2012, në këtë fshat janë lindur 15 çifte binjakësh.

Gjatë pesë viteve të fundit, janë lindur 60 çifte binjakësh, një shifër që rritet nga viti në vit.

Për më tepër, konsiderohet se ka një mospërputhje në mes të regjistrimit të lindjeve dhe numrit aktual, gjë që çon në idenë se numri i binjakëve mund të jetë ende më i lartë nga ai i raportuari.