Frutat shumëngjyrëshe janë të pasura me antioksidantë dhe polifenolë, të cilat ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve kronike dhe kancerit, derisa përfitimet e tyre shëndetësore rezultojnë të jenë të shumta, me theks të veçantë kur bëhet fjalë për femrat.

Një studim i ri i publikuar në revistën Circulation sugjeron që spërkatja e kosit me boronica ose përzierja e luleshtrydheve në mëngjes mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të sulmit në zemër, transmeton KosovaPress.

Llojet e frutave që ndihmojnë shëndetin e femrave janë:

Manaferrat

Boronicat

Luleshtrydhet

Mjedrat

Të gjitha këto rekomandohet të përzihen me kos dhe ‘smoothies’. Janë të pasura me fibra, vitaminë C që ndihmojnë zgjerimin e artiereve dhe qarkullimin e gjakut pa probleme.

Përveç që ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës, këto fruta kanë një rol mjaft të rëndësishëm edhe për shëndetin e dhëmbëve.