Nga, Savash VELIU

Para përmbysjesë nga Froni i Halifatit Osman, Sulltan Abdylhamid Han II, tha; ‘Në Mesjetën e errët Botën e udhëhoqën Klerikët, pas saj po udhëheqim na Ushtarakët dhe duhet ta dini se nesër do ta udhëheqin Tregëtarët, gjegjësisht Çifutët Sionistë nën petkun e Sekularizmit!

Sipas kësaj del se; Trampi si një biznismen dhe tregtar nuk u zgjodh për president amerikan rastësisht, por pikërisht për tia zgjatuar jetgjatësin sekularizmit apo Tregëtisë Botërore të cilën e kanë ndërtuar si sistem për të eksploatuar botën e dytë dhe atë të tretë!

Sot është e qartë se; Diktatura e pronës private shkatërroi shoqërinë. E gjithë fuqia është në duart e një grupi të vogël të oligarkëve të shërbyer nga bankierët dhe politikanët. Një sistem i tillë krijon një botë pa drejtësi dhe pa të ardhme. Gjatë sundimit të kapitalizmit për fat të keq, shpërthyen dy lufta botërore. Sot, në një farë mënyre, është e ndaluar që një njeri të mos jetë demokrat, përndryshe nuk të hiqet qafës Lufta kurrë! Ajo ende ndikon në pjesë të ndryshme të botës sot.

Një projekt, i cili është më i mundshmi që mund të ndodhë sipas agjencisë së kundër zbulimit kur janë kaq shumë para është Projekti i vjetër Hebre që të krijojë një “Perandori” në mesdheun lindor nga Kanali i Suezit deri në Otranto territor ky që në qoftë se kontrollohet nga një fuqi e vetme do të thotë që kontrollon tri kontinente Europë, Azi, Afrikë e barabartë me kontrollin e botës sepse të gjitha rrugët tregtare më të shkurta kalojnë andej.

Dhe kjo është pikërisht ajo që po përgatitet si project që zanafillën ta ketë së pari tek krijimtaria Kurdistan ose ‘Israeli i Madh’’ për të cilën këmbëngul Amerika duke forcuar krahun terrorist të PKK-YPG në Siri dhe Irak, dhe me anë të Festim Latos, sulmi nga krahu perëndimor i Mesdheut që korrespodon me territorin e Shqipërisë dhe Greqisë dhe do të vazhdojë në drejtim lindje e njohur si ‘operacioni ÇAMERIA’, tokë e blerë nga Israeli.

Por pengesa kryesore në këtë rrugë djallëzore është ‘’Turqia e Re 2023’’ më në krye Erdoganin i cili u bën ball gjithë këtyre tentativave kobzeze duke i sygjeruar edhe Iranit që të ndihmoj në këtë dyluftim gjeopolitik. Ky sygjerim nga Irani hasi në p[U1] [U2] ëlqim dhe kjo detyroj Amerikanët të tërhiqen nga Lindje e Afërtë në Ballkan bashkë me grupet Shiite të MEK’ut drejtë Shqipërisë dhe të FETO’s në Bosnje dhe Shqiptari prej ku do të luftohen rivalët duke kërkuar nga BE që urgjentisht të pranohen 6 shtetet juglindore pakushte në Union ose në një ‘mini Jugosllavi’. Nuk ka dyshim se, midis vendeve të NATO-s, Shtetet e Bashkuara luajnë rolin më të madh në ndihmën për grupet terroriste, veçanërisht ISIS thotë Erdogani.

Në një kohë që Turqia dhe Rusia po rrisin shpejt influencën e tyre në Europën juglindore, Bashkimi Europian don ta fusë Ballkanin në orbitën e tij derisa kriza e radhës në Europë, sikundër sa e sa më parë, mund të nisë në Ballkan. BE-ja dhe NATO-ja po tentojnë të tërheqin vende si Serbia dhe Mali i Zi në orbitën e tyre, por përballen me konkurrencën për influencë të shteteve si Rusia, Turqia e madje edhe Kina.

Kërkohet përshpejtim të procesit të integrimit në BE të 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor për të mbajtur mënjanë Turqinë dhe Rusinë. Prandaj çështje të tilla si Brexit apo migracioni nuk duhet ta shkëpusin BE-në nga Ballkani Perëndimor duke ia lënë atë ruso-turkëve.

 

Pse e degjojme shpesh Erdoganin të flasë për vitin 2023?
Pse Europa e sidomos Gjermania janë në ankth prej vitit 2023 të Turqisë?

 

Sepse ‘Kursi Monetar Botëror IMB’ kumtoj se; Ndër tre Valutatë më të fuqishme botërore momentalisht është mes tyre LIRA TURKE që la pas vetes në vend të katërtë edhe Dollarin Amerikan!!!

Ushtria turke dhe ajo ruse janë në mesin e 10 forcave të armatosura më të fuqishme në botë, të hartuar nga kompania ndërkombëtare “Global Firepower”.

Rusia dhe Turqia u renditen ndër 10 vendet e para në klasifikimin e quajtur “vendet më të forta në botë”, që “Global Firepower” e ka përgatitur duke u bazuar në mbi 50 faktorë dhe ndryshore si fuqia bërthamore, trupat aktive dhe sasia e pajisjeve.

Forcat Tokësore të Rusisë zunë vendin e parë në aspektin e numrit të tankeve dhe të dytin pas Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ndërsa Turqia u rendit në vendin e 8-të në listë. Kina u rendit e treta, e ndjekur respektivisht nga India, Franca, Anglia dhe Japonia.

Ndërkaq, Turqia ka lënë pas në listë shtete mjaft të rëndësishme si Gjermania, Egjipti, Italia dhe Koreja e Jugut. Prandaj plasi gallata mes Turqisë dhe Gjermanisë sepse ajo dita ditës ia tejkalon gjermanisë në çdo fushëveprim dhe kjo rivalitet çmendi shansolizen Merkel!

Lufta për primat për rrugët gjeostrategjike tregëtare të energjisë sa vjenë e shtohet mes rivalëve të vjetëruar dhe ata me potencë të re të fuqishme si Turqia e cila radhitet mes Qendrave të ardhshme të Botës së Re Tregëtare!

Do të presim dhe të shohim se si do të zhvillohen punët mes rivalëve në fjalë për rirenditjetë gjeostrategjike dhe atë gjeopolitike në botë me durim!