Meksika është goditur gjatë natës nga një tërmet i fuqishëm prej 8.2 ballësh duke sjellë shumë shkatërrim si dhe të vdekur.

Por në qiellin e kryeqytetit të vendit, Mexico City u panë disa shkëndija jeshile misterioze që u pasuan më pas nga tërmeti prej 8.2 ballësh.

Tërmeti i fuqishëm shkaktoi paralajmërim për tsunami për të paktën tetë vende dhe njerëzit dolën menjëherë në rrugë.

Një person mori një video  të fenomenit të dritës së tërmetit.
Nuk dihet ende saktësisht se pse ndodh kjo.

Sizmologu Stephen Hicks tha: “Dritat e tërmetit nuk janë provuar kurrë. Shpjegim më i thjeshtë është shpërthimi i vogël në gjeneratorët elektrikë dhe sistemet e energjisë”.

Dritat janë të ngjashme me aurorat dhe ndonjëherë mund të vazhdojnë disa minuta pas ose para tërmetit.