Lauren Dolan është një nga yjet e mëdha të Kampionatit Botëror të Çiklizmit të mbajtur në qytetin norvegjez të Bergenit.

Çiklistja britanike pësoi një rënie të fortë gjatë testit, i cili shkaktoi një lëndim të rëndë në këmbën e djathtë.

Çiklistja e re arriti të kalonte vijën e finishit me anën e djathtë plotësisht të përgjakshme. Ai përfundoi në 2 minuta dhe 24 sekonda pas fitueses, Elena Pirrone.