Në ditën e dytë të Forumit që po mbahet në Bled, ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov pati takime me zëvendësin e sekretarit shtetëror të SHBA-së Brajan Hijt Li dhe me zëvendësin e sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Touz Gotmeler.

Димитров и Готемелер

Në takimet, siç kumtoi MPJ, ishin dërguar mesazhe inkurajuese dhe  mbështetje e hapur të perspektivave eurointegruese të Maqedonisë.

Ministri Dimitrov shfaqi bindje deri tek bashkëbiseduesit se Republika e Maqedonisë është e përkushtuar në mënyrë thelbësore në procesin reformues me qëllim që të bëhet vend anëtar i 30-të i Aleancës.