Nijazi Muhamedi

NAIMI,I PLOTE NE TETOVE,I CUNGUAR NE SHQIPERI ..!

Vepra e plote e Naimit,qe eshte botuar e ribotuar ne Shqiperi,kurrnjehere nuk ka dale e plote,por e cunguar.Se nje poezie te tij tek “Fletore e bektashinjvet”,i eshte hequr nje strofe per shkak te Maqedonise shqiptare qi i kendon ai:

“Dheu i Maqedhonise,

Ka qene i Shqiperise,

Dhe pastaj do ta kete,

Ta trashegoje perjete.””