Lidhur me debatin më të fundit që është hapur në Shqipëri, se disa vende të BE-së po bëhen gati të rikthejnë regjimin e vizave me Shqipërinë, ka reaguar ish-kryeministri Sali Berisha.

Në një statusi të publikuar në profilin e tij në ‘Facebook’, Berisha duke iu referua disa të dhënave të publikuar në media, se Franca po kërkon rikthimin e vizave për shqiptarët, ai thotë se faji për këtë është i kryeministri Edi Rama.

STATUSI I PLOTE

Ndeshkimi i Norieges me rikthim te vizave per shqiptaret po behet realitet!

Shqiperia drejt vendosjes se sigurt te vizave.

Azilkerkuesit nga Shqiperia ne France sa dyfishi i te gjitha vendeve te tjera te marra se bashku!

Te dashur miq,

Shqiperia po ecen drejt vendosjes te sigurt te vizave. Mediat njoftojne se azilkerkuesit nga Shqiperia ne France per periudhen janar-gusht arriten 7256 vete, sa dyfishi i te gjitha vendeve tjera si Afganistan, Siri, Sudan, Haiti te marra se bashku. Mediat njoftojne se autoritetet franceze shohin zgjidhje te vetme rikthimin e vizave per shqiptaret.

Javet qe kaluan autoritetet e zbatimit te ligjit te Mbretrise se Hollandes i dorezuan parlamentit te vendit nje raport, ne te cilin informojne per rritjen dy vitet e fundit me 700% te kriminalitetit shqiptar ne kete vend dhe rritje te madhe te azilkerkuesve nga Shqiperia.

Ky eshte nje ndeshkim madhor qe Edvin Kristaq Rama i beri Shqiperise. Ai po i privon shqiptaret nga arritja e madhe e jetes se tyre! Sb