Ne një atmosferê euforike dhe sallë të stërmbushur me amtarë dhe simpatizantë, BDI-dega Dibër mbajyi konventën promovuese të kandidatit për kryetar komune, zRuzhdi Lata dhe listës për kêshilltarë komunal,me në krye z.Fuat Spahiu.

Mysafir në konventë ishte zv/kryeministri Hazbi Lika, i cili e përshëndeti Konventëm dhe ministri i Ekonomisë, z.Kreshnik Bekteshi.