Studimet kanë zbuluar se yndyra në bark liron proteinat të cilat ushqejnë rritjen e qelizave malinje

Shkencëtarët e dinin se obeziteti është një faktor rreziku për kancerin, por pak ishte i njohur, ndërsa yndyra ndihmon që qelizat e shëndetshme të kthehen në ato malinje.

Yndyra në bark njihet si yndyrë e trashë dhe gjendet thellë brenda zgavrës së barkut dhe rrethon organet e brendshme, siç është mëlçia, pankreasi dhe zorrët, shkruan Sovrani.info

Yndyra në bark tenton të jetë metabolikisht më aktive, shpjegojnë studiuesit, duke sekretuar nivele më të larta të substancave inflamatore që mund të shkaktojnë kancer