Aspirina mund të shpëtojë jetën tuaj, pasi ajo bën mrekulli kundër sëmundjeve të zemrës.

Ajo mund të ndihmojë në parandalimin e mpiksjes së gjakut. Është një jetë shpëtues për këdo që rrezikon nga ndonjë sulm në zemër, përcjell Sovrani.info

Aspirina dhe gjinia
Aspirina mund të funksionojë ndryshe tek burrat dhe gratë. Një studim i bërë prej 100,000 njerëzve, zbuloi se terapia me aspirinë uli rrezikun e rasteve kardiovaskulare në femra me 12% dhe 17%, përcjell Sovrani.info

Tek meshkujt, terapia me aspirinë uli rrezikun e sulmit në zemër me 32%, por nuk ndikoi në rrezikun e tyre për goditje në tru. Aspirina gjithashtu mund të irritojë stomakun edhe në doza të vogla, dhe nuk përputhet gjithmonë  me barnat e tjera që mund të marrin pacientët e zemrës.

Përfitimet e përdishme të aspirinës tejkalojnë rreziqet

Megjithatë, për ata që janë në rrezik për sëmundje të zemrës, përfitimet e aspirinës pothuajse gjithmonë tejkalojnë rreziqet e mundshme, thotë Thomas Lee, profesor i Mjeksisë në Harvard