Është pritur me ovacione filmi më  i fundit si producente i Angelina Jolie.

“First They Killed My Father” pati premirën në festivalin e filmit në “Telluride Film Festival” ku publiku dhe kritika kanë ndarë komente tejet pozitive, madje ka nga ata që e shohin filmin drejt çmimeve Oscar.

Filmi ka premierën botërore në kinema dhe Netflix më 15 shtator.