Aleanca për Shqiptarët sonte në mbledhjen e degës së Çairit njëzëri është votuar dhe zyrtarizuar kandidatura për Komunën e Çairit.

Sipas informacioneve zyrtare si kandidat është nominuar Faruk Avdiu, njëherësh dhe kryetar i degës së Aleancës për Shqiptarët në Çair.