Kreu i BDI-së Ali Ahmeti për herë të parë në Rruga Drejt deklaroi se ka kërkuar nga Prokuroria hetim mbi punën e deritanishme të të gjithë funksionarëve të lartë të kësaj partie, duke filluar nga vetë ai si dhe mbi punën e krerëve aktual të komunave si dhe atyre të mëhershëm. Këtë sipas Ahmetit, duhet ta bëjë çdo parti politike për të evituar dyshimet ndaj funksionarëve të tyre. Emisionin e plotë me kreun e BDI-së Ahmeti, mund ta ndiqni sonte në 20:45.