Kryetari i BDI-së ka qenë i ftuar në emisionin Rruga Drejt ku ka folur edhe për zgjedhjet lokale. Ahmeti e ka pranuar se këto zgjedhje do jenë më të rëndat për partinë e tij.

Ahmeti në anën tjetër ka shfaqur besimin në Fatmir Izairin e Komunës së Zhelinës dhe Ruzhdi Latën e Dibrës.

“Komunën e Zhelinës dhe Dibrën i fitojmë që në raundin e parë” ka thënë Ahmeti.