Në Portugali sot janë regjistruar 80 zjarre në male, të cilat po i shuajnë rreth 3.000 zjarrfikës, njoftuan zyrtarë të shërbimit të mbrojtjes civile.

Meteorologët paralajmëruan se deri të dielën kushtet e motit “për zjarret e maleve do të jenë veçanërisht të favorshme”, duke marrë parasysh erërat e fuqishme dhe temperaturat deri në 39 gradë Celsius.