Në qarkun e Gjirokastrës janë rikthyer vatrat e zjarrit, ku në fshatin Shtëpëz situata paraqitet mjaft e rënduar. Si pasojë kërkohet edhe ndërhyrja nga ajri.

Bëhet e ditur se rreth 30 forca zjarrfikëse dhe ato të Forcave të Armatosura ndodhen në terren, për të vënë nënkontroll flakët, të cilat të cilat të favorizuara nga era po përhapen më shpejt.

Gjithashtu mësohet se zjarri ka nisur më herët pranë zonë së “Ujit të ftohtë, Tepelenë.